НА БОРИСПІЛЬЩИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ УЧАСНИКІВ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

Ці дні в історії

18-21 лютого, ті дні, коли ми згадуємо зиму 2014-го та вшановуємо Героїв Небесної Сотні, які впали на вулицях Грушевського, Інститутській, у Маріїнському парку…

З цієї нагоди 18 лютого громадськість Бориспільської громади на чолі з міським головою Володимиром Борисенком, його заступниками, секретарем міськради Владиславом Байчасом, представниками депутатського корпусу, управлінь і відділів міськвиконкому, воїнами Національної гвардії України, громадських організацій і політичних партій, школярі зібралися біля пам’ятника Героям Небесної Сотні на однойменній вулиці. Подвиг учасників Революції Гідності, тих українців, хто ціною власного життя зумів показати: для кожного з нас свобода — понад усе, вшанували хвилиною мовчання, духовенство Свято-Миколаївського храму звершило заупокійну літію. До пам’ятника лягли живі квіти…

*  *  *

Того ж дня біля пам’ятника Героїв Небесної Сотні представники Бориспільської районної ради на чолі з головою Антоном Мотричем та Бориспільської районної держадміністрації в особі Руслана Дяченка вшанували полеглих під час Революції Гідності патріотів хвилиною мовчання, словами глибокої шани їх жертовного подвигу та квітами.

Інф. «ТС»

ДО ТЕМИ

Справи Майдану: Венедіктова заявляє про «хвилю підйому» у розслідуваннях

У ході розслідування справ щодо злочинів під час Революції Гідності спостерігається «хвиля підйому», зростає кількість підозрюваних, однак перші вбивства досі не розкриті. Про це написала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у Фейсбуці.

Венедіктова наполягає, що треба не збавляти темп, аби «хвиля не розбилася о недолугі процедури, і всі надзусилля заради справедливості не були марними».

Генпрокурорка нагадала, що вісім років триває розслідування злочинів, вчинених під час Революції Гідності, не всі вони розкриті, зокрема перші вбивства в січні 2014 року, але запевнила, що робота не стоїть.

Водночас, за її словами, затяжні судові процеси, в яких прокурори змагаються більше не з аргументами чи доказами, а із, по суті, толерованими КПК процесуальними диверсіями, не повинні завершитися нічим, а тяжкі злочини – непокараними.

«Разом із роками, якими потерпілі та родини Героїв Небесної Сотні чекають, справедливості, минають строки притягнення до відповідальності за злочини. У листопаді 2023 – лютому 2024 року щодо 175 епізодів тяжких злочинів, у яких обвинувачуються аж 133 особи», – розповіла вона.

Венедіктова запевнила, що прокуратура не здасться на правовому полі, також буде «продовжено роботу і на законодавчому».

Share Button