Гирьовий спорт: бориспільські спортсмени здобули чемпіонство та ще низку нагород

Бориспільські гирьовики на вихідних відвідали одразу два чемпіонати і завоювали низку титулів та нагород найвищого ґатунку.

Так, 12 лютого відбувся відкритий чемпіонат Києва серед учнів ЗЗСО та ДЮСШ в оновленій спортивній залі НМУ ім. Богомольця. Головний суддя – Юрій Щербина. Спортсмени ДЮСШ боролися за першість із своїми давніми суперниками. Змагання відбулися у вікових групах, абсолютних вагових категоріях та визначеною вагою гир.

Здобутки юних гирьовиків Борипільської ДЮСШ у віковій групі 2010-2011 рр. н. з вагою гирі 8 кг у вправі довгий цикл однією гирею: Віталій Жук – перше місце; Дмитро Кривохижа – друге місце; Тарас Григоренко – третє місце.

А 13 лютого у Національному університеті біоресурсів та природокористування відбувся відкритий чемпіонат Київської області та Києва серед юнаків та дівчат, дорослих чоловіків та жінок. Бориспільські спортсмени виступили як серед юнаків, так і серед дорослих.

«Максим Маковецький посів перше місце у довгому циклі з 24-кілограмовими гирями серед чоловіків! Вікторія Єкимовська виборола «золоту» медаль у в/к до 63 кг у довгому циклі з 16-кілограмовими гирями.

Андрій Дорошець набагато поліпшив свій результат у ривку з довільною зміною рук 24-кілограмовою гирею. Він наймолодший та найлегший учасник серед чоловіків і зміг підняти змагальний снаряд 100 разів та посів п’яте місце у в/к до 63 кг», – повідомили у ДЮСШ.

Також високими виявились результати спортсменів, які змагалися в абсолютних вагових категоріях у своїх вікових групах у вправі ривок з однією зміною руки за 10 хв.: Тарас Григоренко – чемпіон серед юнаків 2010-2011 рр. н. з вагою гирі 10 кг. Друге та третє місце посіли спортсмени Юрій Черняк та Максим Камінський. Чемпіоном Київської області з вагою гирі 8 кг став Станіслав Черняк.

«І справжній лідер нашої юнацької дружини – Віталій Жук, 2010 р. н., змагався з важчими і старшими суперниками і виборов «золоту» медаль у віковій групі 2008-2009 рр. н. з вагою гирі 12 кг!» – додали у ДЮСШ.

У спортшколі також привітали тренерів Бориспільської ДЮСШ  Олену Короткову  та Михайла Давиденка, які стали чемпіонами Київської області та Києва у ривку з довільною зміною рук.

Інф. «ТС»

Share Button