«Кохання у стилі бароко» – подарунок на Валентина

ВРАЖЕННЯ. Не лукавитиму, бо відколи переїхала в Бориспіль, переглянути репертуар Муніципального театру «Березіль» ніяк не мала нагоди: на заваді стала пандемія коронавірусу.

Тож першою переглянутою виставою була новорічна благодійна «Морозенко» на сцені Міського будинку культури. Спочатку гадала, дитяча, та вистачило кількох хвилин від початку, щоб я вмостилася біля дітвори і зачаровано слідкувала за дійством.

Напередодні увагу привернула афіша: 14 лютого в Муніципальному театрі «Березіль» відбудеться прем’єра комедії «Кохання у стилі бароко» Ярослава Стельмаха. Режисер-постановник – Ігор Матіїв. Ну як не піти!? І у вказаний час – я в театрі.

Виставу презентувала директорка театру Світлана Бевз. І ось на сцені молодий граф, який намагається позбутися нареченої…

Якщо коротко: дія відбувається у маєтку графа-бешкетника‚ витівника‚ здатного на всілякі жарти, а ще затятого холостяка. Проте існує родинний заповіт: якщо не одружиться на Оляні, з якою покійні батьки заручили його десять років тому, він позбавляється спадщини. Єдиний вихід і гроші зберегти‚ і волю парубоцьку – змусити наречену саму зректися шлюбу. На парубоцькій вечірці граф перевдягається на свого псаря Онисима, а той стає «графом». Але не так сталося, як гадалося…

Майже дві години промайнули, як одна мить: нестримний потік жартів змушував сміятися від душі, чудові віршовані монологи молодих акторів – перейти на ліричний лад, а чергова історія кохання у стилі бароко – помріяти про чисте і велике кохання.

Удома ми з чоловіком, а саме він був моїм супутником на прем’єрі, навперебій ділилися враженнями. «А коли наступна вистава?» – запитав він.

Марина ГРИЦЮК, «ТС», фото з сайту Бориспільського Муніципального театру «Березіль»

 

Share Button