«Горбатий Запорожець» із гербом Борисполя привіз кубок із Монте-Карло

Не минуло й місяця, як з Європейської площі нашого міста містяни проводжали на міжнародні перегони у Монако екіпаж № 406. І ось добра новина: екіпаж «Горбатого Запорожця» із гербом Борисполя здобув першість на «Ралі Монте-Карло Класік-2022» і привіз в Україну командний кубок.

Як повідомив у своєму Фейсбуці журналіст Євгеній Кравц, Україна у своє 30-річчя стала тридцятою країною-учасницею найпрестижнішого європейського зимового ретро ралі.

«На «Командорському балу», що відбувся по завершенні цьогорічних автоперегонів, організатори вручили командний Кубок українському екіпажу № 406 на авто «ЗАЗ-965» («Горбатий Запорожець»), водій Сергій Малик, штурман Геннадій Вільгоцький з Київського міського автомотоклубу (КМАМК).

…Організатори з Королівського автоклубу Монако високо оцінили командний дух українців і запросили їх на ювілейні 25-ралі.

Цьгоріч освітлення бенкетної зали було у червоних кольорах. Україна у своє 30-річчя стала тридцятого країною-учасницею найпрестижнішого європейського зимового ретро ралі.

Дрес-код вечірки: чорний костюм з метеликом для чоловіків і довге чорне плаття для представниць кращої частини людства. Проте учасники змагань від країни-новачки мають преференцію одягнути вбрання з національними елементами. Тож наші «вишивали» у вишиванках», – написав журналіст.

У повідомленні також йдеться, що перед від’їздом українська делегація отримала запрошення від Королівського автомобільного клубу Монако відвідати їх головний офіс.

«Українців зустріли дуже душевно. Керівництво клубу висловило подяку українській команді за участь в автоперегонах і запросило взяти участь у ювілейних 25-их головних змаганнях «Ралі Монте-Карло Історик-2023». Окрім особистого Кубку, ще один кубок-красень для української команди вручили спортсмену, який показав найкращий результат серед наших екіпажів у цьогорічних змаганнях, Сергію Малику. Куток зберігатиметься у Київському автоклубі КМАМК. Ймовірно саме цей клуб стане у майбутньому базовим для участі українців на автоперегонах у Монако. Слава Україні!» – резюмував журналіст.

Уже 7 лютого переможців зустрічали в Україні.

«За один місяць два світових змагання побачили жовто-блакитний прапор на подіумі: Дакар та Ралі Монте-Карло Класік», – повідомили у КМАМК.

Share Button