Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко знову відвідав Бориспіль: де побував та про що говорив

2 лютого міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко завітав з робочим візитом до КНП «Бориспільський міський ЦПМСД». Того ж дня на своїй сторінці у Facebook про це повідомив директор Бориспільської «первинки» Євгеній Черенок.

За його словами, під час візиту міністр поспілкувався з лікарями, медсестрами, керівництвом закладу стосовно роботи підприємства, навантаження на лікарів під час нової хвилі коронавірусної хвороби та станом нарахування і виплат медичним працівникам заробітних плат згідно з Постановою КМУ від 12.01.2022 року № 2.

«Результат візиту пан міністр висвітить з часом на офіційних сторінках. Від себе можу наголосити – візит відбувся в сфері повного порозумінням і підтримки робити нашого підприємства. Продовжуємо розвивати первинну медицину нашої Бориспільської ОТГ і сподіваємося на підтримку всіх рівнів влади, наших власників і головне – громади!» – резюмував керівник «первинки».

Згодом міністр на своїй сторінці у Facebook розповів про свої моніторингові візити та враження від зустрічі з бориспільськими медиками.

«Розпочав моніторингові візити в заклади охорони здоров’я, щоб дізнатися про ситуацію із виплатами збільшених заробітних плат з перших вуст.

І першим, кого відвідав, став КНП «Бориспільський міський ЦПМСД». Вже був у них раніше, коли запускали минулого року вакцинацію, і заклад, до речі, одним із найперших включився в активну роботу», – написав В. Ляшко.

За словами міністра, всі 85 медичних працівників вже отримали нові заробітні плати. Дехто навіть більше гарантованих державою 20 тис. грн для лікарів та 13, 5 тис. грн. – для медичних сестер.

Настрій у колективу бойовий, хоча і зараз на них величезне навантаження у зв’язку з великою кількістю хворих, адже наразі більшість пацієнтів лікуються амбулаторно під супроводом свого сімейного лікаря.

В. Ляшко також поспілкувався і з пацієнтами і резюмував: «Задоволені рівнем надання допомоги та підтримують збільшення заробітних плат для своїх лікарів, бо відчувають з їх боку підтримку та небайдужість до себе. Так тримати, Євгеній Черенок, багатьом керівникам можна у вас повчитись в організації процесів!».

Share Button