Київщина долучиться до ремонту бойової техніки для 11-го батальйону «Київська Русь»

Заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Христюк та голови райдержадміністрацій Київщини відвідали навчально-тренувальний центр «Десна» з метою огляду та аналізу стану техніки, виділеної Міноборони для 11 батальйону територіальної оборони «Київська Русь». Нині особовий склад батальйону після бойового злагодження та доукомплектації здійснює бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції.

До підтримки 11 батальйону долучилися голови: Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова, Баришівської РДА Дмитро Загуменний, Бородянської РДА Сергій Федорченко, Яготинської РДА Андрій Давиденко, Обухівськогої РДА Сергій Неділько, Сквирськогої РДА Руслан Лінда, Згурівськогої РДА Степан Кузьмич, Рокитнянської РДА Юрій Дідик, Переяслав-Хмельницької РДА Григорій Дубина, Миронівської РДА Ігор Черногод, міські голови Василькова Сергій Сабов та Переяслав-Хмельницького Тарас Костін.

Майже вся техніка потребує негайного ремонту. Деякі авто можна відремонтувати на місці, закупивши необхідні запчастини, проте більшість потребує капітального ремонту. Наразі відбувається опис та формування кошторисів. Авто будуть розподілені між районами та містами, щоб мати можливість оперативно їх відремонтувати. Також визначать місце поблизу «Десни»,аби доставити ту техніку, яка не «на ходу».

«Добре, що місцева влада готова допомагати у вирішенні проблеми з ремонту бойової техніки для спецбатальйонів. Так, цим має займатися Міністерство оборони. Та залишатися осторонь ми не можемо. Адже саме від стану бойових машин напряму залежить якість виконання завдань, покладених на батальйон, а головне – життя хлопців, наших земляків», – наголосив заступник голови КОДА Дмитро Христюк.

Також цього дня передали подарунки військовим від найменших мешканців Київщини. Діти підготували для захисників солодощі, обереги, малюнки та український прапор з побажаннями швидкого повернення з перемогою.

Share Button