У «Дії» з’явилися COVID-сертифікати для щеплених бустером

У «Дії» з’явився COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«Відсьогодні усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19, можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством цифрової трансформації запустило технічний функціонал для нових цифрових документів про щеплення», – ідеться в повідомленні.

Щоб отримати сертифікат, достатньо надіслати запит на порталі чи в застосунку «Дія». Зробити це можна в перший день введення дози вакцини проти COVID-19, щойно медики введуть дані про вакцинацію до Електронної системи охорони здоров’я.

«Як і обіцяли, всі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19 можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Наразі понад 350 тисяч українців посилили свій захист та вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини. Принаймні 1 дозою вже вакциновано половина дорослого населення. Більше 47% отримали повний базовий курс вакцинації, а саме 2 дози. Збільшення відсотка вакцинованих українців, дозволить нам з більшою впевненістю дивитися у майбутнє», – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Новим цифровим документом можна користуватися як всередині країни під час введення карантинних обмежень, так і за кордоном.

Український COVID-сертифікат після бустерної дози буде чинним в Україні з дня вакцинації, а в країнах, які входять до Довірчої мережі, — з 14-го дня від дати щеплення.

Сертифікат генерується за умови будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні. Для бустерної дози рекомендовано надавати перевагу м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty.

Окрім COVID-сертифіката, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Документ видається за місцем щеплення чи в сімейного лікаря та буде чинний 270 днів.

Два тижні тому уряд України, вслід за рішенням Євросоюзу, скоротив термін дії «зелених» сертифікатів до 270 днів. Щоб новий термін сертифіката відображався у “Дії”, слід згенерувати свій документ повторно.

Нагадаємо, 6 січня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ про бустерну дозу для всіх українців від 18 років.

 

Share Button