Нацрада закликає медіа не маніпулювати новинами про війну, які лякають людей

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає медіа не поширювати маніпулятивних заяв, що начебто скоро почнеться війна, оскільки агресія Росії триває вже давно. Про це сказала голова Нацради Ольга Герасим’юк на засіданні регулятора.

«Я думаю, що треба було б нам якось ще звернутися до медіа з тим, щоб вони почули меседж про те, що сьогодні в умовах, коли всіх людей тримають на нервах наші північні сусіди, поширювати якомога менше дезінформації, маніпулятивних заяв про те, що війна почнеться ледь не через п’ять хвилин, зважувати все», – сказала вона.

Герасим’юк також наголосила, що Нацрада звертається до медіа з нагальним проханням – «подбати про людей, які сьогодні страждають від навали страшної інформації кожен день, збирають валізки, купують гречку, цукор, особливо – старші люди».

«Війна давно триває, ми давно живемо в цих обставинах, і, напевно, просто треба більше тепер звернути увагу на тих, хто вже давно на сході і в Криму живе в цих умовах, згадати, що вони вже це переживають багато років, і треба бути більш чутливими до своїх співгромадян», – додала голова Нацради.

Герасим’юк також зауважила, що важливим у цьому контескті є ещодавнє звернення Президента України Володимира Зеленського о суспільства, який закликав українців не панікувати.

Як повідомлялося, 19 січня Зеленський записав відеозвернення щодо російської агресії і закликав не панікувати. Президент Володимир Зеленський заявив, що ризики від російської агресії існують уже не перший рік і не стали більшими. Глава держави наголосив, що зараз єдиний привід для паніки – якщо після восьми років війни ми будемо досі піддаватися паніці, знімати все з рахунків, змітати з полиць, скидати друзям і знайомим фейки та страшилки. Крім того, він підкреслив, що усім нашим партнерам потрібно бути дієвими і не на словах, важлива не лише інформація про те, що може зробити РФ, а й про те, що в цьому випадку буде робити світ.

Share Button