Віктор Ляшко: «В Україні почався спалах коронавірусу, епіцентр – у західних областях»

В Україні розпочався спалах коронавірусу, найскладніша ситуація – в західних областях України. Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу в четвер, 20 січня.

«Вчора зафіксовано новий світовий рекорд добових випадків COVID-19 – 3 млн 517 тис. випадків. Майже половина цих випадків – у європейських країнах. В Україні за вчора вже також зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Це свідчить, що в Україні розпочався спалах. Епіцентр спалаху – західна Україна. Найбільш ускладнена епідситуація – в Івано-Франківській області. Негативна динаміка вже спостерігається у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях. Наприкінці грудня та на початку січня в нас було за тиждень по 30 тис. випадків. Цього тижня вже за два дні – 30 тисяч випадків», – розповів Ляшко.

Також він додав, що штам коронавірусу Омікрон підтвердили ще у двох областях — Івано-Франківській та Херсонській. Таким чином, за його словами, загалом підтвердили штам Омікрон у 10 областях: Івано-Франківській, Херсонській, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській та місті Київ.

Share Button