Новий штам COVID-19: кількість хворих зростає

Головний лікар КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Олександр Щур на щотижневій плановій нараді у міського голови поінформував, що в Україні зростає кількість випадків захворювання на COVID-19 нового штаму.

«Хоча «Омікрон» більш заразний, але має менше наслідків для здоровʼя, тож менше хворих потребують госпіталізації, ніж при інших штамах», – наголосив О. Щур.

Щодо вакцинації, як повідомив керівник КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Євгеній Черенок, минулого тижня зроблено 827 щеплень, що на 241 більше, ніж позаминулого, тож кількість бажаючих вакцинуватися дещо зросла.

Водночас, за словами Є. Черенка, бустерну дозу отримало 234 особи.

Нагадаємо, сьогодні щеплення від коронавірусу можна отримати у центрі вакцинації (приміщення колишнього кінотеатру, вул. Київський Шлях, 71); амбулаторії загальної практики сімейної медицини КНП «Бориспільський МЦПМСД»; КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування»; ТОВ «АПТЕКА.194» (вул. Гоголя, 2). З собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон.

За статистикою, за весь час, починаючи з червня 2021 р., у Бориспільській міській ТГ захворіло 12968 осіб, одужало 12569, 165, на жаль, померло.

Інф. «ТС»

Share Button