У скриньці Святого Миколая побажання всім здоров’я, країні – миру, рідному місту – процвітання: про що мріють юні бориспільці

Ще в грудні, напередодні зимових свят, у холі міської ради з ініціативи міського голови Володимира Борисенка з’явилася скринька для листів до Святого Миколая. Тоді ж міська влада пообіцяла, що всі бажання, які напишуть у листах бориспільці, – здійсняться. Тож чи справді мрії здійсненні, «ТС» запитала у головного спеціаліста відділу інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю Тетяни Лупаїни.

За її словами, близько 15 листів укинули до скриньки Святого Миколая. Одні писали свої побажання місту й країні, інші дякували за навчання дітей у Бориспільському НВК «Гімназія «Перспектива», були такі, хто хотів отримати на зимові свята подарунок.

«З маленькими бориспільцями, які написали листи, ми зв’язалися, уточнили, про який подарунок мріють, якщо не вказали цього в листі. Та все ж головна мета акції полягає в тому, щоб діти сміливо мріяли і дійсно повірили у різдвяну казку», – наголосила головний спеціаліст.

Про що ж пишуть діти у листах до Святого Миколая? Перш за все, маленькі автори представляються, вказують, що весь рік були слухняними, допомагали батькам. Хоча були й такі, які зізналися, що бешкетували, але пообіцяли наступного року виправитися. Окрім того, діти бажали всім здоров’я, радості, а країні – миру. Щодо подарунків, то це солодощі, вертольоти на пульті управління, конструктори та скетчмаркери. А ось, наприклад, троє братиків з однієї родини попросили електропічку для мами, аби та мала змогу пекти їх улюблені пироги з яблуками.

Ось кілька уривків з листів:

«…Нехай наступний рік принесе всім людям здоров’я, радість, а головне – мир у нашій країні. Бажаю нашому чудовому місту розквітати, розвиватися, єднатися, адже лише в єдності ми зможемо побороти всі негаразди!» – написала чотирирічна Каріна.

«Моя мрія, щоб закінчилася війна в Україні, щоб люди не хворіли…», – про це мріє восьмирічний Міша.

«Я бажаю місту, щоб воно було зелене, гарне, здорове, щоб були дитячі майданчики, кінотеатр, щоб були лялькові вистави…», – таке побажання місту написала Кіра, якій 8 років.

«У наших дітей горять очі від дуже цікавого навчання. Вони відчувають себе юними дослідниками! Адже навчаються за розвивальною методикою у 4-Є класі НВК «Гімназія «Перспектива». Наш клас дуже дружний, діти люблять і поважають свою вчительку…», – написали у листі батьки 4-Є класу НВК «Гімназія «Перспектива».

Міський голова разом із депутатами вже вручили більшість подарунків, однак автора одного з листів і досі не можуть знайти, адже він не вказав ані адреси, ані номера телефону. Відомо лише те, що хлопчик просив у Святого Миколая магнітний конструктор, який вже на нього чекає.

Насамкінець Т. Лупаїна додала: «У ролі Святого Миколая виступили міський голова Володимир Борисенко, секретар міської ради Владислав Байчас, депутати, які купували подарунки власним коштом. Намагатимемося наступного року зберегти цю добру традицію для нашої громади».

Цікавилась Марина ГРИЦЮК, «ТС»

Share Button