Бориспільці не дуже вірять у напад Росії, але де є укриття у місті – не знають

«Росія стягує війська і готується до нападу», – за останні місяці ці повідомлення не сходять зі шпальт усіх ЗМІ. В Україні ж їх коментують стримано, але загрози не відкидають. Журналісти «ТС» запитали, чи вірять бориспільці у можливий напад РФ та чи знають, де у місті є укриття, куди можна заховатися у разі надзвичайної ситуації.

Забігаючи наперед, скажемо – про укриття з опитаних не знає ніхто, але і ховатись планують не всі – чинитимуть ворогові опір.

Віра, 72 роки:

– У напад вірю, бо вже сама зіштовхувалась із Росією. А щодо захисту, то можна розраховувати тільки на себе. Поки погріб є – там і будемо ховатися.

Анастасія, 35 років:

– Як на мене, це більше нагнітання і залякування, проте всього можна очікувати. А от чи є у нашому місті укриття – я навіть і не знаю.

Тетяна, 47 років:

– Ні в який напад Росії я не вірю і так само не маю жодного уявлення, де у нас ті укриття і де можна буде пересидіти у разі чого.

Володимир, 48 років:

– У напад Росії не вірю. Але якщо дійсно виникне якась надзвичайна ситуація, то поїду за місто, бо не знаю, чи є в місті укриття.

Василь, 70 років:

– Важко сказати, все залежить від нашого керівництва, як вони діятимуть і що робитимуть. Де укриття, не знаю, але знаю точно, що потрібно не ховатися, а йти і обороняти країну.

Павло, 66 років:

– А чого доброго? І так, і ні. Росію стримують хіба що дії Америки. Якщо щось і станеться, то буде ж якесь укриття, а де – поки не знаю.

Тоня ТУМАНОВА, «ТС»

Share Button