COVID-19: до нашої лікарні хворих на коронавірус не госпіталізують

За інформацією головного лікаря КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Олександра Щура, згідно з розпорядженням обласного керівника робіт з ліквідації надзвичайного стану, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби, до «ББЛІЛ» не госпіталізують хворих на COVID-19. Сьогодні таких пацієнтів приймають лікарні у Переяславі та Броварах. Наразі в  інфекційному відділенні перебуває 37 хворих, з яких 15 шпиталено минулого тижня. За тиждень зафіксовано п’ять летальних випадків.

Водночас керівник КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Євгеній Черенок наголосив, що «темпи вакцинації героїчно падають». За його словами, якщо позаминулого тижня зроблено 2273 щеплень, то минулого лише 1480.

За весь час пандемії одужало 12189 осіб, а серед задекларованих пацієнтів у місті зафіксовано 318 хворих.

За його словами, важливо знати, що центр вакцинації у терміналі D Міжнародного аеропорту «Бориспіль» тимчасово призупинив свою роботу.  Проте 22 та 29 грудня він працюватиме, аби ті, хто отримав першу дозу, змогли отримати й другу.

Нагадаємо, на сьогодні щеплення від коронавірусу можна отримати у центрі вакцинації в приміщенні колишнього кінотеатру (вул. Київський Шлях, 71); амбулаторії загальної практики сімейної медицини КНП «Бориспільський МЦПМСД»; КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування»; ТОВ «АПТЕКА.194» (вул. Гоголя, 2). З собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та мобільний.

Share Button