Тисяча за вакцинацію: українців попереджають, щоб не розголошували дані карток

Ніхто не має права запитувати дані банківської картки для нарахування 1000 грн за вакцинацію від COVID-19 за програмою «єПідтримка». Про це заявив керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік на брифінгу 9 грудня.

При цьому він зазначив, що оформити виплату за вакцинацію можна буде лише в офіційному застосунку «Дія», який можна завантажити у Google Play, Apple Store та Huawei AppGallery.

Банік додав, що застосунок «Дія» не зберігає даних користувачів і тому є абсолютно безпечним. Крім цього, наразі триває другий етап пошуку вразливостей у застосунку (багбаунті), під час якого поки що жодних вразливостей не виявлено.

Програма «єПідтримка», ініційована Президентом України, стартує з 19 грудня і триватиме упродовж наступного року. В її рамках громадяни зможуть отримати від держави підтримку в розмірі 1 тис. грн.

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Участь у програмі зможуть взяти повнолітні громадяни, які пройшли повний курс вакцинації, що підтверджується відповідним сертифікатом у мобільному застосунку “Дія”.

А ТИМ ЧАСОМ…

До програми виплат COVID-вакцинованим долучилися вже шість банків

Участь у держпрограмі «єПідтримка», яка була ініційована Президентом України Володимиром Зеленським і яка стартує 19 грудня, беруть уже 6 банків: Monobank, Альфа-банк, А-Банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк. Поступово долучатимуться й інші банки. Про це інформує пресслужба Міністерства економіки.

Уточнюється, що відповідну постанову щодо цієї програми, спрямованої на підтримку бізнесу, який найбільше постраждав під час пандемії COVID-19, шляхом стимулювання попиту серед громадян, було ухвалено у четвер на засіданні Кабміну.

Share Button