Українці для отримання тисячі за вакцинацію зможуть оформити віртуальні картки

Виплати у розмірі 1 тисячі гривень вакцинованим від коронавірусу українці отримуватимуть на віртуальні картки «Е-підтримка» у застосунку Дія. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду в четвер.

«Вже з наступного тижня буде запущений бета-тест послуги Міністерством цифрової трансформації. Українці зможуть оформити відповідні віртуальні картки, які будуть розроблені спеціально для виплати. Це картки «Е-підтримка», випуск цієї карки безкоштовний і без жодної плати за обслуговування. Витратити цю тисячу гривень можна у категоріях, визначених, що найбільше постраждали від карантину. Це креативна, траспортна та спортивна галузь», – сказав Шмигаль.

Кабінет міністрів, за його словами, у четвер затвердить рішення про порядок виплат по 1 тисячі гривень вакцинованим від коронавірусу. На першому етапі програму реалізовуватимуть з 19 грудня через застосунок Дія.

«Для того, щоб встигнути отримати виплату у першому етапі треба подати заявку до Дії до 29 грудня цього року», – зауважив глава уряду.

Share Button