За стандартами НАТО: на Київщині снайперам та розвідникам Нацгвардії вручили сертифікати про проходження базового курсу підготовки

Спеціальний курс підготовки снайперів (UAR-10) проводився у Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру Національної гвардії, що у с. Старе Бориспільського району.

Майже два місяці виснажливих тренувань зі снайпінгу добігли кінця. З понад двадцяти кандидатів сертифікати та посвідчення про проходження базового курсу підготовки снайперів за стандартами НАТО отримали лише найвитриваліші.

На церемонію вручення прибули привітати спецпризначенців із завершенням навчання тимчасово виконуючий обов’язки начальника служби координації підготовки снайперів департаменту професійної підготовки ГУ НГУ полковник Максим Соколовський, а від канадської сторони керівниця групи індивідуальної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER») майор Селін Бест.

Всі спецпризначенці, які успішно склали заліки та отримали сертифікати про проходження базового курсу підготовки снайперів за стандартами НАТО, мають вагому мотивацію до служби та переконані, що снайпер повинен безперервно відточувати свою майстерність, формувати світогляд, тренувати дух і тіло.

* * *

Упродовж восьми тижнів інструктори Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER») та офіцери Головного управління Національної гвардії ретельно працювали над тим, щоб підвищити кваліфікацію розвідників НГУ до рівня сумісного з країнами членами НАТО. До проведення курсу у ролі інструкторів були залучені також шість військовослужбовців, які, за підсумками попереднього, пілотного курсу підготовки, були визнані найкращими.

На церемонію вручення прибули привітати розвідників із завершенням навчання начальник відділу розвідки Головного управління Національної гвардії України полковник Шаін Клібанський та тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу ГУ НГУ полковник Сергій Мальцев, а від канадської сторони керівниця групи індивідуальної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER») майор Селін Бест.

Всі учасники курсу, попри його інтенсивність та насиченість, відзначили його практичність у методиці подання матеріалу, а також, як важливий елемент, стандартизацію оцінювання. Індивідуальні заліки відбувались після кожного етапу навчання, а у фіналі розвідники склали груповий іспит.

Гвардійці-розвідники отримали сертифікати про проходження базового курсу розвідника та вручили канадським колегам подяки і пам’ятні плакетки із символікою Національної гвардії України.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Share Button