Гвардійці Міжнародного центру підписали тристоронній меморандум про взаємодію у галузі культури та мистецтв

Підписання меморандуму про співпрацю та взаємодію в галузі культури та мистецтв між Міжнародним центром Національної гвардії, управлінням культури Бориспільської міської ради та Національним історико-етнографічним заповідником «Переяслав» відбулося у приміщенні Бориспільської центральної бібліотеки. Символічно, що це один із перших осередків культури, з яким співпраця нацгвардійців відбувається ще з 2017 року.

За дорученням командування Міжнародний центр представляв заступник начальника по роботі з особовим складом полковник Максим Барилко.

«Ми вдячні вам за те, що ви відгукнулися на нашу пропозицію щодо підписання даного меморандуму. Завдяки налагодженій співпраці із закладами культури Борисполя та Національним історико-етнографічним заповідником «Переяслав», гвардійці зможуть цікаво та інформативно проводити вільний від служби час – відвідувати театральні вистави, концерти, бібліотечні та мистецькі експозиції, фестивалі, що збагатять їх духовно та інтелектуально», – наголосив полковник М. Барилко.

Підписання меморандуму ознаменувало початок нового та плідного етапу співпраці Міжнародного центру та провідних культурних та мистецьких закладів Борисполя.

«Наші культурно-мистецькі заклади відкриті для кожного громадянина України, а тим більше для тих, хто виконує військовий обов’язок. Ми завжди раді бачити вас на наших заходах і продовжуватимемо співпрацю й надалі», – сказала під час підписання меморандуму виконуюча обов’язки начальника управління культури Бориспільської міської ради Ольга Борисенко.

Метою підписання меморандуму також є популяризація культурно-мистецького життя Переяславського краю серед військовослужбовців Національної гвардії України, відкриття по-новому Переяславщини, її культурного та історичного потенціалу.

«Як показав час в гібридній війні, яку веде агресор, культурний фронт не другорядний. Дякуємо вам за вашу ратну працю та за запрошення», – підсумував директор Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Олексій Лукашевич.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Share Button