Повний курс COVID-вакцинації пройшли 38% українців — МОЗ

В Україні вже в 16 регіонах проти COVID-19 принаймні однією дозою вакциновано 40% населення. По країні повний курс вакцинації пройшли 38% населення. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Так, за даними МОЗ, серед лідерів по вакцинації Київ – 66,9% вакциновано принаймні однією дозою, Київська – 55%, Полтавська 50,8%, Дніпропетровська – 48,9% області. Також до них додалися Черкаська та Сумська області.

Водночас, за словами міністра, ця кількість вакцинованих не є досягненням мети.

«Незважаючи на те, що в Україні четвертий тиждень триває спад захворюваності на COVID-19 (за тиждень кількість виявлених випадків захворюваності зменшилася на 15%, госпіталізацій — на 13%), епідемія коронавірусної хвороби ще не завершилась. Від імені всіх медиків України прошу всіх, хто ще не вакцинувався, зробити це якомога скоріше. Це буде ваш внесок у підготовку до нової хвилі коронавірусної хвороби», – сказав Ляшко.

Він нагадав, що з 6 грудня набули чинності нові карантинні обмеження, які стосуються жовтої зони епідемічної небезпеки. А саме – відвідування громадських закладів, театрів, кіно, кафе, ресторанів, спортзалів, готелів тощо.

Так, забороняється: робота закладів освіти, якщо на самоізоляції перебувають понад 50% учнів та співробітників; робота закладів освіти, в яких від COVID-19 вакциновано менш ніж 100% працівників хоча б однією дозою; проведення масових заходів; робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури, закладів громадського харчування, басейнів; діяльність закладів з розміщення (крім готелів, санаторіїв та соціальних закладів); міжобласні та міжнародні перевезення.

Ці обмеження не застосовуються, якщо працівники, відвідувачі (клієнти) мають один документ про щеплення проти COVID-19, документ про одужання від коронавірусної хвороби або негативний тест.

 

Share Button