Ковзанка, ілюмінація з державною символікою та гірлянди в одному стилі: місто готується до новорічних свят

Більше тижня місто обговорює цікаву новину: до зимових свят на Європейській площі у Борисполі вперше з’явиться ковзанка. Тож аби дізнатися про все – ковзанку, ялинку на площі, святкові ілюмінації та й загалом про підготовку до новорічно-різдвяних свят з перших вуст і детальніше, журналісти «ТС» звернулися до заступника міського голови Віталія Горкуна.

Розвага для всіх: для дорослих та малих

Ковзанка, на якій зможуть одночасно перебувати 85 осіб, буде невеликою (20 на 30 метрів), проте її обіцяють зробити справжньою окрасою площі. «Світлових елементів у нас вистачає: сяятимуть гірлянди на святковій ялинці та деревах на площі, до того ж сама ковзанка також буде прикрашена новорічними декораціями», – відразу наголошує В. Горкун.

Відкриття ковзанки заплановане на 19 грудня, й функціонуватиме вона до 20 лютого. Чи працюватиме у новорічну ніч – поки під питанням.

За словами посадовця, організацією та обслуговуванням займатиметься підрядна компанія «24 АЙС ЮКРЕІН», а наше комунальне підприємство, за підтримки місцевої влади, допомагатиме з водою та комунікаціями. Також, зі свого боку, нададуть штат із восьми осіб, які видаватимуть ковзани.

Щодо коштів, витрачених на новорічну ковзанку, В. Горкун пояснює: «Використано нуль бюджетних коштів, оскільки це ідея міського голови Володимира Борисенка організувати святкову атмосферу за підтримки підприємців малого та середнього бізнесу. Загальна сума благодійних внесків становить 4 млн 100 тис. грн.

Вхід на «каток» буде платним, проте суму обіцяють зробити символічною, а вилучені кошти автоматично зібрати на благодійний перерахунок, аби новорічну ковзанку можна було організувати й наступного року. У вартість квитка закладено й прокат ковзанів.

На запитання «чому не безкоштовно?», заступник міського голови відповів, що організатори наполегливо рекомендували не робити цього, адже тоді буде важко дотримуватися дисципліни.

Якими будуть нові ілюмінації та де «оселиться» ялинка?

Оскільки цього року на місці, де завжди стояла ялинка, облаштували ковзанку, новорічну красуню встановлять ближче до фонтана. Монтувати святкову красуню почнуть ближче до 12 грудня, а відкриття, традиційно, очікуйте на 19 грудня. Щодо концерту, «ідей безліч, проте обіцяти поки що щось не готові, можливо, якось залучимо новорічну ковзанку».

Головну будівлю міста – міську раду, прикрасять, як зазвичай, «зайві кошти не витрачатимемо, хіба що цифру 2021змінимо на 2022».

Скільки метрів гірлянд витратять на декор для площі, ще невідомо, адже спонсором виступає «Епіцентр», обіцяють це підрахувати згодом.

МАФи, розташовані на Європейській площі, теж незабаром запрацюють, кількість їх не зміниться, адже «у цьому потреби немає».

Віталій Горкун пояснює, що кількість цікавих ілюмінацій на головній вулиці збільшиться на 41 одиницю, до них додасться 20 гербів міста та 21 цікава ілюмінація з кіл у синьо-жовтих кольорах. Побачити нові елементи можна буде трохи згодом при в’їзді до Борисполя зі сторони Іванкова та Києва. Ілюмінація з «державною символікою» створена, аби декор можна було використовувати й на інші державні та місцеві свята.

Щодо розтяжок на Київському Шляху: на реконструйованому відрізку дороги їх не буде, проте на «старій» частині вулиці їх додасться.

Ще одне: управління містобудування та  архітектури звернулось до підприємців з проханням також прикрасити фасади своїх приміщень до новорічних свят.

Тож цього року містянам варто очікувати на справжню новорічну казкову феєрію в рідному місті. Свята наближаються…

Марина ГРИЦЮК, «ТС»

Share Button