У МЕЖАХ КИЇВЩИНИ ПОСИЛЮЮТЬ ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН

У Іванкові, 19 листопада відбулась міжвідомча нарада під керівництвом очільника Київщини Василя Володіна. Участь у ній взяли представники та керівники профільних міністерств і відомств, силових і правоохоронних органів, а також структурних підрозділів облдержадміністрації.

Зустріч була присвячена вжиттю додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону. На порядок денний винесли два ключові питання – взаємодія прикордонників із нацгвардійцями та правоохоронцями під час здійснення контролю на ділянці українсько-білоруського кордону в межах Київщини, а також  стан виконання рішення РНБО від 30 липн 2021 року щодо облаштування державного кордону.

За результатами наради В. Володін прокоментував, що в зв’язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні потрібно бути по-максимуму готовими до будь-якого перебігу подій і можливих провокацій.

Наразі контроль за кордоном України в межах пристоличного регіону забезпечений на 100%. При цьому ситуація постійно моніториться, а профільні служби готові до оперативного посилення в разі необхідності. Для цього відпрацювали чітку схему та визначили вектор подальших дій.

«Хочу підкреслити, що у кожного представника влади у питанні захисту державного кордону своя зона відповідальності. Але для максимальної результативності всім нам потрібно діяти злагоджено. Тож дякую профільним службам Київщини за державницьку позицію. Будемо продовжувати координацію дій, щоб на 100% бути готовими протидіяти будь-яким можливим загрозам», – резюмував В. Володін.

Пресслужба Київської ОДА

Share Button