Трьох живих вовків намагалися вивезти до Непалу під виглядом собак породи лайка

Київські митники викрили зухвалу спробу вивезення за кордон через аеропорт «Бориспіль» живих тварин – трьох молодих вовків.

За документами, наданими до митного контролю, з України до Непалу прямували три собаки породи сибірська лайка, які не представляють високої племінної цінності, загальною вартістю 15 тисяч гривень.

Однак під час огляду вантажу київські митники виявили розбіжності з заявленими даними, оскільки так звані «собаки» подавали зовсім не характерні для них звуки. Всі три особини не скулили, а вили. Та й за зовнішнім виглядом тварини аж ніяк не були подібні до милих і звичних лайок, а мали всі ознаки вовчої статури і окрасу.

Для остаточної ідентифікації тварин залучено відповідних фахівців.

Наразі вирішується питання щодо складання протоколу про порушення митних правил. Сіроманців буде вилучено і відправлено на відповідальне зберігання на Харківщину у «Фельдман екопарк».

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації та документів на право переміщення вовків, а саме дозволу CITES, документів про право набуття тварин, ветеринарного свідоцтва – відправник не мав.

Заходи після виявлення правопорушення проводилися спільно з прикордонниками.

Пресслужба Київської митниці Держмитслужби

Share Button