Заклади освіти для найменших: незабаром у місті з’явиться ще один дитсадок

У Борисполі планують реконструювати дитячий садок по вул. Привокзальна, 3-в (колишнє приміщення, де перебував спецпідрозділ «Беркут»).

Трохи історії: у 2018 році вказане приміщення було повернуто у комунальну власність міста, і з того часу влада планувала його реконструкцію. Та бюджетних коштів все не вистачало.

Як розповів заступник міського голови Сергій Лещенко, загальна вартість освітнього закладу становитиме 78 мільйонів гривень. Для виділення коштів проєкт вже направлено на сесію міськради, проте цього року такої суми поки не знайшли, тому його надіслано на розгляд Київській обласній державній адміністрації та Міністерству розвитку громад та територій України щодо включення до державної програми.

«Нині в місті гостро стоїть потреба у дитячих садках, тому сподіваємося на розуміння владних державних структур щодо фінансування»,– наголошує С. Лещенко.

За його словами, після завершення реконструкції у дитсадку буде шість груп, заклад матиме оновлені інженерні системи, покрівлю, внутрішнє та зовнішнє оздоблення, також оновиться повністю розпланування ділянки із сучасними ігровими майданчиками для діток. Архітектор Євген Кулик уже підготував проєкт освітнього закладу і навіть зробив його макет (на фото).

Щодо відкриття ДНЗ «Казка», заступник міського голови поінформував, що садочок відкриє свої двері на початку наступного року. Затрималося відкриття  через недобропорядного підрядника, проте оздоблювальні роботи майже завершено. Теплотрасу прокладено, наступного тижня планують підключити опалювання, аби продовжувати роботу всередині будівлі: встановлювати двері, вентиляцію та освітлення.

Валерія ШУЛЬГА, «ТС»

 

 

 

 

 

Share Button