ВАСИЛЬ ВОЛОДІН: «МАЙЖЕ 20 МЛН ГРН ОТРИМАЮТЬ ГРОМАДИ КИЇВЩИНИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАБІЛЬНОГО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ»

Майже 20 млн грн цьогоріч отримають громади Київщини з обласного бюджету для забезпечення стабільного опалювального сезону. Про це сьогодні, 21 жовтня, заявив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Докласти максимум зусиль для організації якісної подачі тепла людям – це ключове завдання, яке поставив президент України Володимир Зеленський. Саме тому ОДА розробила програму «Фінансової підтримки місцевих бюджетів Київської області з часткового відшкодування різниці в тарифах на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води населенню, встановлених органами на 2021 рік». Нашу ініціативу про виділення коштів щойно підтримали депутати Київської обласної ради під час засідання сесії», – прокоментував Василь Володін.

Прийняття програми спрямоване на уникнення навантаження на місцеві бюджети. Під час її розроблення були враховані нюанси щодо забезпечення стабільного функціонування підприємств теплопостачання та недопущення збоїв у наданні якісних послуг для населення в опалювальний період.

Обласна програма фінансової підтримки діятиме впродовж цього року. А з початку наступного в силу вступлять інші види компенсаторів. Зокрема завдяки ініціативам президента України держава розробила такі компенсатори для місцевих бюджетів, як:

– додаткові 4% при розподілі податку на доходи фізичних осіб;

–13,4% акцизного податку з виробленого/ввезеного в Україні пального.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА

Share Button