У МОЗ розповіли, за яких умов нещеплених працівників відсторонять від роботи

Після затвердження наказу МОЗ про перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації, роботодавці будуть зобов’язані відсторонювати від роботи невакцинованих працівників. Про це на зустрічі з журналістами сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«У даному випадку говоримо про вакцинацію проти COVID, і визначаємо перелік професій. За результатами дискусій і рішення ми зупинилися на освітянах усіх рівнів, на працівниках міністерств та інших органів виконавчої влади і місцевих адміністрацій», – уточнив Ляшко.

За його словами, наказ МОЗ про перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації, проходить погодження в усіх органах влади та реєстрацію в Мін’юсті.

«Ми визначаємо дату, з якої він набирає чинності, щоб можна було підготуватися. Після цього роботодавець повинен відсторонити людей, які не вакциновані і не відповідають вимогам. Якщо вакцинація обов’язкова, то роботодавець зобов’язаний відсторонити людину, яка не вакцинована», – наголосив Ляшко.

Як додав на зустрічі міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, після реєстрації наказу МОЗ буде розроблено порядок його застосування.

«Усі заклади освіти, заклади вищої освіти, наукові установи – в цьому переліку», – сказав Шкарлет.

Share Button