COVID-19 у Бориспільській громаді

Щепитися не поспішають

За інформацією головного лікаря КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Олександра Щура, до приймального відділення звертається дедалі більше хворих на COVID-19. Декого направляють на амбулаторне лікування, а з погіршенням стану  –  до Переяслав-Хмельницького в інфекційне відділення.

«До лікарні госпіталізують 99,2% невакцинованих хворих, інші 0,8% – вакциновані. Проте виникає запитання – чи вакциновані вони взагалі? Адже підроблений сертифікат можна придбати за 500-800 гривень, та чи врятує це COVID-19?!» – додав О. Щур, закликаючи не купувати фальшиві документи.

Рівень вакцинації 42,2%

Керівник КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Євгеній Черенок повідомив, що минулого тижня на коронавірус захворіло 52 особи: 39 – жителів міста, 13 – жителів сіл громади. Госпіталізовано шестеро хворих, летальних випадків немає.

При цьому Є. Черенок нагадав, що пункти щеплень працюють у кожній міській амбулаторії. В наявності є три види вакцин: CoronaVac, Pfizer та AstraZeneca.

Про темпи вакцинації у Бориспільській громаді повідомила начальник відділу охорони здоров’я Людмила Пасенко. За її словами, рівень вакцинації становить 42,2%. Першу дозу отримало 23% населення (18400 осіб), другу –19,2% (15380 осіб).

Водночас минулого тижня зроблено 1762 щеплень. Першу дозу вакцини отримало 1080 осіб, що на 344 більше, ніж за попередній тиждень, другу – 682.

Інф. «ТС»

Share Button