МОЗ перегляне карантинні вимоги щодо вакцинованих

Міністерство охорони здоров’я перегляне карантинні норми стосовно вакцинованих осіб. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Відповідаючи на запитання про те, чи плануються певні послаблення карантинних обмежень для вакцинованих громадян, Кузін сказав: «Ми зараз переглядаємо карантинні вимоги і норми, і вони обов’язково будуть. …До бізнесу, до людей застосовуватимуться менш жорсткі норми, які стосуються карантину. Бізнес зможе працювати, або, наприклад, не регулюватиме кількість людей на квадратний метр, якщо казати про функціонування спортивних зал. Такі норми діятимуть стосовно вакцинованих – як обслуговуючого персоналу, так і до тих людей, які відвідують той чи інший заклад. Зараз розробляємо такі норми, сподіваємося, найближчим часом зможемо їх оприлюднити».

Як повідомлялося, від початку кампанії вакцинації проти коронавірусу в Україні проведено 9 789 501 щеплення. На цей час завершили вакцинацію (отримали дві дози вакцини) 4 208 085 осіб.

Share Button