МОЗ: Вакцинацію AstraZeneca визнають найбільше країн світу

Вакцинацію проти коронавірусу препаратом AstraZeneca визнають у більш ніж 140 країнах, вакциною Comirnaty/Pfizer – у більш як 120-ти, Moderna — понад 80 країн, щеплення CoronaVac/Sіnovac – майже 50 держав. Такі дані оприлюднило у Фейсбуці Міністерство охорони здоров’я.

«AstraZeneca — лідер серед протиковідних вакцин, щеплення якими дає змогу подорожувати до різних країн без ПЛР-тестів, аналізів на антиген чи самоізоляції. За даними онлайн-видання про візові вимоги різних країн VisaGuide.World, AstraZeneca європейського та корейського виробництва визнана в більш як 140 країнах світу. AstraZeneca/Covishield індійського виробництва — у 60 країнах», – йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначається, документи про щеплення мРНК-вакциною Comirnaty/Pfizer визнають понад 120 країн, вакциною Moderna — більш ніж 80. Щеплення вакциною CoronaVac/Sіnovac приймають у майже 50 країнах.

У МОЗ нагадали, що навіть у разі визнання будь-якою країною документів про щеплення певною вакциною автоматичного права на в’їзд це не дає.

Share Button