Бутерброд з ковбасою за рік подорожчав на 15%

Звичайний бутерброд із ковбасою за рік подорожчав на 15%. Про це повідомив голова Асоціації Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

«Батон – 500 г у січні 2018 року ми купували, за офіційними даними, в середньому по країні за 10,3 грн, а в січні 2019-го – вже за 12,8 грн. Подорожчання за рік становило 24%. 400 г вареної ковбаси першого гатунку на початку 2018 року коштувало 33 грн, а в січні 2019 року – 37,5 грн. Ціна зросла на 14%. Масло вершкове (100 г) у 2018 році – 17,9 грн, 2019 році – 19,9 грн. Продається дорожче на 11%», – підрахував експерт.

Відтак, якщо взяти батон вагою 500 г, варену ковбасу – 400 г, вершкове масло – 100 г та все нарізати, то, за словами експерта, вийде 12 смачних бутербродів. А підрахувавши вищенаведені дані, «у січні 2018 року для приготування 12 бутербродів з ковбасою можна було витратити 61,2 грн. У січні 2019-го вартість канапок зросла до 70,2 грн, а це на 15% дорожче. Кожен бутерброд виходить по 5,9 грн», – заявив Дорошенко.

Він також зауважив, що середня заробітна плата за рік збільшилась на 20%, мінімальна на 12%, середня пенсія – на 7%.

«З цього можна зробити висновок, що для тих, хто отримує пенсію та мінімальну зарплату, звичайний бутерброд став менш доступним», – додав він.

Інф. «ТС»

Share Button